Jak vychovat šampiona

08.05.2014 19:34

V tomto článku  vás seznámím s jednou z mnoha verzí vychování šampiona. Sama jsem to ještě nezkusila.

Před narozením:

Vyberte si chovatele, který má koně s co nejlepší genetikou a odchovává hříbata po rodičích s BLUP 100 (jinak nedosáhnout maximálních vrozených dovedností)
Chtějte hříbě odchované na Slzách Afrodité (hříbě bude mít o polovinu více vrozených dovednosti. Při GP 500 je to až 150 vr.dovedností)

 

Hříbě:

Pokud dostanete valacha (nejlepší chovatelé většinou nic jiného s nejlepším GP nenabízí), dostanete ho ve 2 a půl letech, tedy po hrách, s mazlíčkem a zaregistrovaného v centru. Centrum změňte na takové, kterémá co nejvyšší lekce (alespoň 0,245 = 56 Eq), za mazlíčka dejte ducha, draka, psa nebo gryfa.
Ideální je dát koni vodu mládí ve dvou letech, aby zbytečně nepřišel ani o jednu lekci.

 

Dospělý kůň:

Musí mít vodu mládí, Nyktin balíček (nebo paže a kámen mudrců) a do budoucna bude potřebovat všechny bonusy (seznam všech předmětů níže)
Ideální je mít do GP hřebce a vykastrovat ho (lze jen do 6let), za valacha získáte další bonus.

Po každém probuzení dejte s koněm hned po vyhřebelcování lekci!!!

Doporučuji nejprve získat 60 dovedností od mazlíčka – v mladém věku ubírá hraní méně energie.
Poté už na pořadí tréninku nezáleží.


Kupte koni balíček kusů oblaků (používají se pak jednotlivě, můžete ho koupit hned jak to jde), nebo mu dejte jednotlivě 20ks. Nezáleží na tom, kdy mu je dáte, ale musí to být do 25 let, dokud kůň získává dovednosti z lekcí.

Když dotrénujete všechny dovednosti tučně (trénink, krátké-dlouhé vyjížďky a různé druhy soutěží), „vyždímete“ mazlíčka a už dáváte jen lekce, zaměřte se na hledání bonusů v boxu,pokud je kůň ještě nezískal.

 

Ve 25 letech je kůň připravený do Grand Prix. Než ho přihlásíte, ujistěte se, že má všechny bonusy (je vhodné, pokud má i tubu maziva, která vydrží vždy jen několik dnů). Vzbuďte mazlíčka a koně přihlaste.

 

Jak bezpečně přihlásit koně do GP:

Po probuzení koně vyhřebelcujte, napojte, trénujte ho půl hodiny. Pak dejte tuřín a dejte na louku dle potřeby na tak dlouho, aby mu stoupla energie na 99%. Přihlaste koně do GP, pohlaďte, dejte mrkev, nakrmte a uložte ke spánku.

 

Povinná výbava do Grand prix:

Samozřejmě vstupenka, případně bonusy do GP
____
Niktin balíček (nebo kámen a paže)
Voda mládí
20 ks oblaků
____
Krev medůzy
Zlaté jablko
5.prvek (nemusí být)
Kvalitní výstroj (poseidonův balíček, atalantin b., b.Kentaur...)
_____
Bič

Ostruhy

Lonž

Zvony
_____

Další bonusy:
Bonus JC
Deka pod sedlo
Tuba maziva
Valach